Otevř. zlomenina bérce

Pěkný den pane doktore, prosím o Váš názor. Po 3 měsících od rotační zlomeniny - lyžování, se u zlomených kostí tvoří svalek, ovšem u vylomeného fragmentu (viz. obr.) téměř vůbec. Není dle Vašeho názoru fragment příliš vzdálen od kosti? Nebylo by v takovém případě vhodné fragment ke kosti přiblížit? Foto je z období úrazu. Předem děkuji za odpověď Michal Rokos

Odpověď odborníka:

Snímek je jen boční, asi by bylo na místě snímek zvětšený, centralizovaný přímo na místo fragmentu. Ve více rovinách. Po 3 měsících zde bude patrně již vazivový svalek, který se bude mineralizovat. Stav se patrně upraví přihojením fragmentu. Pokud by svalek již na rtg nebyl patrný bylo by na místě aplikovat spongisní drť ke stimulaci tvorby svalku. Jinak je postavení dokonalé, osa na bočním snímku správná. Stav by se měl upravit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: