Otevřená zlomenina bérce

Dobry den ,mela jsen otevrenou zlomeninu berce a zlomenou jeste na dvou mistech . Dnes jsou to 4 tydny od operace byla jsem na rentgenu vse vporadku . Pan doktor rikal.cvicit cvicit chodit do bazenu ...doslapavat na spicku ...Dalsi kontrola za 7 tydnu . Chci se zeptat doslapavat na spicku skoro.zvladam mohu tedy pomalinku behem tech nasledujicich sedmi tydnu cvicit tak ze treba doslapnu sama i na celou nohu ? Proste cvicit tak co me noha dovoli .? Pochopila jsem ti.spravne ? Az doma me.to zacalo srotovat hlavou . Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těžko hodnotit takto z dálky, nevím co Váš lékař myslel došlapáváním na špičku.Pokud můžete nohu zatěžovat, tak je asi jedno, jestli zátěž přenesete na špičku nebo celou nohu.Možná spíš myslel cvičit hlezno až do polohy, jako když stojíte na špičce. Pokud začnete nohu napřed jen pokládat a postupně zvolna budete zkoušet přenášet váhu, napřed jen minimálně, postupně třeba až do poloviny váhy, stále za opory berlí, tak byste neměla ničemu ublížit. Každopádně Váš dotaz by měl směřovat k ošetřujícímu lékaři.Zdravím, kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Známe bič na nadměrné pocení kdekoli na těle
Články: Známe bič na nadměrné pocení kdekoli na těle
Mnoho lidí si myslí, že...
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: