Otok celého těla při selhávání srdce

Dobrý den,mám dotaz,,,již 3 týden má můj tatínek problém s otokem celého těla,,hlavně levé strany(což doktoři přisuzují srdíčku na které se taky léčí) ale i varlat,které se mu zvětšili do nadměrných velikostí,že není vidět ani šourek,,,,myslím si,že by to mohlo být onemocnění urologické,,,ale doktor tatínkovi stále dává nějaké 100 ml kapačky + furosemid(které mu nepomáhají),,prosím o radu co dělat,,zda mám tatínka bez řeči vzít k urologovi či jak?ěkuji za odpověd...Ludmila

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při selhávání srdce vidíme často i oteklý šourek (opravdu někdy až nadměrně), většinou na to právě zabírají diuretika, tedy např. Furosemid. Pokud to nepomáhá, tak by bylo potřeba nejspíš navýšit dávku Furosemidu při kontrole funkce ledvin (z krve) a též kontrolovat příjem/výdej tekutin, kdy výdej by měl převládat. Pak budou otoky klesat. Pokud vyloženě nejsou varlata hodně bolestivé, či hodně zarudlé, či není výtok, tak bych Vašeho otce k urologovi nebrala.

MUDr. Olga Králová
MUDr. Olga Králová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: