Otok kolene po úrazu

Dobrý den, mám úraz levého kolene na lyžích, při pádu se pozdě odepnula lyže a táhle mi zkroutila nohu. Od úrazu je to už 5 týdnů, otok + bolestivost je nad kolenem a vpravo pod kolenem, při delším pohybu se otok zvětšuje, bolestivá je i pravá strana kolena, noha nejde plně propnout ani ohnout (max. 90o), od 2 týdne bez známek zlepšení a na nohu se dá minimálně našlapovat. Od kolene dolů chladná noha. Od 2 týdne do teď měnící se bolest v různých částech lýtka, zejména úpony ke koleni. RTG: negativní. MR: nitrokloubní výpotek, rozsáhlý kostní edém postihující zejména zevní kondyl tibie, drobná chondrální léze chrupavky lat. kondylu tibie, meniskus v pořádku, kol. a vnitřni zkřížené vazy souvislé. Podle ortopeda punkce nemá smysl a rehabilitace také, byla by až za 3 měsíce. S pozdravem Jirka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Punkce pokud není prováděna častěji než jednou týdně má smysl vždy, odlehčí koleni a zmenší bolesti. Stejně tak RHB po 6 týdnech od úrazu - je třeba obnovit pohyb, zvláště pokud nejsou poraněny menisky a vazy .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: