Otok kolene po rekonstrukci acl

Dobrý den, zhruba před rokem jsem byla na rekonstrukci ACL a koleno od té doby nedělalo žádně větší problémy. Před 5 dny jsem však koleno více zatěžovala zhruba 3 hodiny v kuse a poté jsem měla problémy koleno propnout a cítila jsem přepnutí zespodu kolene. Druhý den mi koleno nateklo, nemohla jsem ho plně ohnout ani propnout, takže jsem ho od té doby ledovala a dělala jsem cviky na zlepšení propnutí a ohnutí kolene, stejné jako ty které jsem dělala těsně po operaci. Dneska je to již 5.den,otok už skoro vymizel, ale při propnutí mě vždy píchne na vnější straně kolene. Chtěla jsem se proto zeptat, jestli je to vážnější a mám to konzultovat s doktorem nebo stačí čekat až otok úplně opadne? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vyšetření je na místě. Je možné, že se jedná o poškození menisku. Plastika bude patrně bez postižení. Bylo by třeba tedy provést chirurgické vyšetření a pravděpodobně i vyšetření magnetickou resonancí na zjištění případného postižení měkkých tkáíní kolena. Vyšetření není nutné ihned, je možno počkat několik dní na odeznění otoku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: