Otok nohy po operaci achylové šlachy

Dobrý den, jsem 4 týdny po operaci utržené achylové šlachy a mám dláhu. Po zákroku mi otekla noha od kolene dolů, kotník a nárt je zarudlý. V místě otoku je noha stejně teplá jako ta zdravá. Na kontrole u lékaře mi na to nikdo nic neřekl. Na nemocnou nohu nenašlapuji, po bytě se pohybuji o berlích. Jizva po operaci je klidná.

Odpověď odborníka:

Otok nohy a bérce není možno podceňovat, i když mírný otok bývá obvyklý. Zde je třeba myslet na možné zánětlivé změny v ráně, projeví se bolestí nebo teplotou, ale předevím na možnou cévní komplikaci a to zánět hlubokých žil bérce, který by mohl znamenat jisté nebezpečí. Pokud je otok evidentní a spojený s bolestí lýtka, někdy i teplotou , je vyšetření na chirurgii nezbytné, zhodnotit stav končetiny a provést vyšetření na průchodnost tepen a žil dolní končetiny, podle výsledku potom potřebná léčba. Vyšetření neoddalovat, případně provést ještě dnes.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Riziko infarktu prozradí vápník v cévách!
Články: Riziko infarktu prozradí vápník v cévách!
Američtí vědci objevili...
8 tipů, které vám pomohou přežít první týdny odvykání
Články: 8 tipů, které vám pomohou přežít první týdny odvykání
Na celém světě je přibližně...
Alergičtí můžete být i na vodu
Články: Alergičtí můžete být i na vodu
Voda tvoří asi dvě třetiny...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Alergie na slunce
Články: Alergie na slunce
S časem dovolených a...
Těhotenství a štítná žláza
Články: Těhotenství a štítná žláza
Štítná žláza má významný...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: