Otok prstu po zlomenině

Dobry den,mam 17 dnu po operaci druheho prstu leve ruky.Prst jsem strcila do lisu,kost neni zlomena a slacha je podle chirurga take v poradku.Muj problem je ,ze je to stale otekle a je tam hematom,pro bolest v noci nemuzu spat.Uzivam Aulin a Aescin,ale nevim jak dlouho muzu Aulin uzivat.Podle fyzioterapeuta je rana zhojena,nejdrive budu chodit na magnety,ani nevim co to vlastne je.A pak rehabilitace dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, rekonvalescence po zlomeninách může trvat i 3měsíce. Ve třetím týdnu bývá často ještě otok a hematom je také možný. Aulin je možné pravidelně 2x denně užívat maximálně 14dní. Déle se nedoporučuje kvůli játrům. O změně analgetik se poraďte se svým obvodním lékařem. Je dobré mít přes den ruku co nejčastěji nahoře, aby otok mohl stékat. I v noci by bylo vhodné si ruku naplohovat tak, aby byla ve zvýšené poloze, může to ulevit bolesti. Některé masti jako Lioton působí proti otokům, IBU-Hepa zase napomáhá vstřebávání hematomu a je i proti bolesti. Nebo můžete zkusit hojivou kostivalovou mast např. Traumaplant. Magnety (působení magnetického pole na tkán) podporují hojení a působí proti otokům a proti bolesti. Existují speciální prstýnky z plastu nebo kovu, kterými lze prst masírovat a napomoci tak vstřebání otoku. Lze je koupit ve zdravotnických pomůckách. Více vám poradí fyzioterapeut při cvičení. přeji pěkný den

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: