Otok ruky,brnění,zbarvení do fialova,necitlivost konečků prstů,bolest,nižší teplota ruky

Dobrý den , mám takový dotaz . Moje kamarádka má od včerejška 7.12. problém s levou rukou, probudila se s necitlivostí konečků prstů,brněním ruky,barvy do fialova,ruka byla studenější než pravá a dnes už jí ruka i bolí . Byla v nemocnici kde ji řekli že je to alergická reakce neřekli na co , dali ji injekci která měla zabrat prý do hodiny a poslali ji domů, ale nezabrala . Večer ten samý den ještě jela radši do nemocnice na vyšetření kde si ji nechali přes noc ale prý nepřišli na nic vážného nebo čím to může být ale to že jim tam odpadla mi normální vážně nepříjde , nemluvě o tom že se to od večera nezlepšilo . Prosím o rady o co by se mohlo jednat , slečně je 15 let . Mám obavy aby to nebylo onemocnění žil nebo něco vážného .Žádnou dědičnou chorobu v rodině neměli a nemají . Děkuji za rady .

Odpověď odborníka:

Po opakovaných vyšetřeních bude potřeba provést další vyšetření ruky, její funkce. Často se takto po prochlazení projeví křeč tepének horní končetiny, Raynaudova nemoc, jako reakce na chlad. Stav se ale většinou pobytem v teple do 15 minut upraví. Pokud tomu tak není bude na místě vyšetření diagnostickým ultrazvukem na průchodnost tepen a žil horní končetiny, změny stěny tepénky a obsah tepénky, neurologické vyšetření krční pateře a možných vystřelujících bolestí do horní končetiny a podrobné laboratorní vyšetření. Příčin ovšem může být více. Tím, že byla přijata do nemocnice se zřejmě tato vyšetření budou realizovat. Pokud by bylo možné, informujte mne o výsledku léčby.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Otok ruky,brnění,zbarvení do fialova,necitlivost konečků prstů,bolest,nižší tepl | Od: Luboš | 8.12.2014 13:58
Děkuji za Vaši odpověď. Jde o to ,že ji v nemocnici
měli večer ,ale poslali ji domů že nic nenašli.Přijde
mi , že se moc nesnažily přijít na to čím to je .
Může být s tím spojené to ,že dva dny před tím než
se jí to projevilo jí začal bolet krk ? Nemohla s ním
pomalu hýbat a má to do teď .
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: