Otoky nohou.

Dobrý den, před časem mě začaly otékat nohy u kotníků. Nejprve jsem myslel, že je to únavou po práci, protože doma otoky mizely. Nyní, ale otoky mizí jen když ležím. Stačí malá procházka a otoky jsou zpět. K otokům se teď začaly přidávat i červené svědivé skvrny vypadající jako růže. Léčím se s vysokým tlakem na který beru lék Tonarsa 8/10mg a při preventivní kotrole mě byly zjištěny zvýšené jaterní testy. Může mít něco z toho vliv na vytváření otoků? Co mohu udělat, aby otoky zmizely? Předem Vám děkuji za odpověď. Martin

Odpověď odborníka:

Martine, otoky proberte se svým lékařem. Lék Tonarsa obsahuje 1 složku, která u určitého procenta pacientů může otoky způsobovat a může vyvolávat i zarudnutí kůže.

MUDr. Hana Štětková
MUDr. Hana Štětková

Specializace: Kardiologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: