Ovulace a početí

Chtěla bych se dotázat, zda MUSÍ nutně ovulace probíhat nutně kolem 14 dne cyklu (tvrzení mé gynekoložky), zda není možné, aby probíhala třeba až okolo 30. dne? Můj cyklus se po vysazení antikoncepce před půl rokem ustálil na cca 40 dnech, měřím si bazální teplotu a ovulace by odpovídala právě 30. dnu. Je tedy možné počít miminko i takto později, když mám cyklus takhle dlouhý? Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den i Vám, Vaše gynekoložka má pravdu, cykly delší než 32-35 bývají pravidelně anovulační. možnost početí je blízka 0...ale dá se věřit i náhodě a ne vědě :-)

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: