Padání vlasů

Dobrý den paní doktorko, před 3 lety mi byla zjištěna snížená funkce štítné žlázy a užívám Letrox 150mg. Vlasy mi padají již delší dobu, ale v posledních měsících se to podstatně zhoršilo. Může padání vlasů souviset se štítnou žlázou?

Odpověď odborníka:

Ano, souvislost onemocnění štítné žlázy a vypadávání vlasů je dobře známá. Po úpravě hladin hormonů (fT4, TSH) by se stav měl upravit. Můžete zkusit i různé potravní doplňky s vlivem na růst vlasů (panthenol, zinek, vitamíny B a C ...).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: