Pahýl pochvy

Když mi bylo 47 let ,byla mě odebrána děloha a na doporučení lékaře i vaječníky a zároveň plastika močového měchýře.Nález byl, cysta v děloze a neudržela jsem moč při zakašlání nebo při prudkém pohybu. Můj sexuální život byl nadprůměrný i když jsem tolik let vdaná.S manželem jsme se milovali co druhý den,někdy i několikrát denně. Po operaci nastali komplikace.I když byl manžel ke mě milý,psychicky jsem to nedokázala zvládat.Trvalo to pomalu 5 let než jsem se z toho dostala s pomocí manžela.A jaké byly příznaky? Odpor k mužům--předtím mě muži přitahovali,odpor k sexu--dříve jsem to potřebovala i několikrát denně.Ale čas všechno zahojí a pomalu se dostávám do starých kolejí.Teď to podstatné proč jsem se obrátila na Vás.Dnes je mi 55 let a asi před rokem při denní higyeně jsem zjistila ,že mě něco vylízá z pochvy.Gynekolog mě ujistil,že to je normální,že když budu procvičovat pánevní dno,že se to upraví.Dnes je to čím dál horší,stydím se před manželem ukázat,vyhýbám se mu,když se při mytí podívám do zrcadla jako bych rodila a tlačila se mi hlavička.Na záchodě když zatlačím na stolici,tak mě částečně vyleze i pahýl pochvy.Nevím jak dál,začínám s toho mít deprese.Nedovedu si představit,že bych měla končit se sexem.Dá se to nějakým způsobem operativně spravit.Dík za odpovědˇ.

Odpověď odborníka:

Paní Anežko, dobrý den! To, co chcete, není operace, ale skutečně posilování. Musíte se udržet v kondici, což v souvislosti s Vaší otázkou znamená především v oblasti pánve. Cvičte kegelovy cviky, mrkněte na některé tantrické praktiky posilující svaly pánevního dna. Poraďte se s fyzioterapeutem a cvičte. Nejenže cvičením můžete předejít onomu vylézání, ale toto cvičení také významně podporuje sexuální život, chuť a prožívání.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x