Pálení a svědění po močení

Vážení doktoři, rozhodla jsem se využít možnosti poradit se takto s odborníkem a protože mi je jasné, že toho rádi využijí i jiní, půjdu rovnou k problému, abych nezdržovala. Je mi 21 let a poslední 2 roky trpím na záněty močových cest. V případě mírných příznaků vždy stačilo vypít dostatečné množství tekutin, zařadit urologické čaje a za chvíli jsem byla fit. Zhruba dvakrát do roka (zejména přes zimu, i když si hlídám, abych měla "klid a novy v teple" - samozřejmě hlavně to teplo:-) akutní zánět, kdy se nemohu vymočit, případně močení velmi bolí až řezá apod. Vždy mi byli nasazeny antibiotika, která do 3 dnů pomohla. Ale teď je to trochu jinak: Před měsícem se mi objevilo pálení po močení. Přesněji řečeno, močení probíhá bez potíží a zhruba do minuty mě ale začně svědit jakoby vnějšek pohlaví a zároveň mne tlačí v močové trubici (asi) jakoby na další močení. To trvá zhruba 15 min a pak vše ustane a žádné další problémy nemám. Nebolí mne břicho, ledviny, nic. Od gynekoložky jsem dostala v prvé řadě Nolicin a čípky Polygynax. Obojí jsem dobrala a žádná změna. Poté mi v moči našli ještě nějakou bakterii a nasadili na dalších 5 dní Cotrimoxazol Al Forte a krém na mazání zevně Clotrimazol Al 1%. Nyní jsem dobrala i tyto léky a i když musím říct, že jisté zlepšení tam je, tak problém přetrvává. Zajímalo by mne, zda se třeba nemůže jednat o jiný problém než přímo zánět močové trubice, případně jaký a nebo, co by mi tak odborník doporučil, kdybych přišla třeba na urologii. U své gynekoložky jsem velice spokojená, ale vlastně neproběhlo žádné vyšetření (jen jednou ta moč do laboratoře) a diagnóza byla určena jen z mého vyprávění, ve kterém sama neumím dost popsat, jak bolest cítím apod. Dále se jen ve stručnosti chci zeptat: Je vhodné pít např. 4 litry tekutin denně? Mám pocit, že mi i to pomáhá, ale abych zase nějak "nezdravě" nezaměstnala funkci ledvin... A zda by se neměl v tomto případě léčit i partner, se kterým samozřejmě teď neudržuji pohlavní styk, ale bojím se, že až budu zdravá, pak aby mne nenakazil zpětně. Je ochoten podstoupit téměř cokoli. Jen se oba bojíme, aby mé léčení-neléčení nevedlo k nějakým těžkým problémům (do budoucna třeba s početím dítětě). Děkuji mnohokrát za odpověď. A omlouvám se, za - možná příliš rozvedenou - otázku, ale zdálo se mi nutné, vše zdělit. S pozdravem Marie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě se nechte vyšetřit na přítomnost chlamydií, které tyto opakované problémy se záněty mohou způsobovat a jsou pohlavně přenosné, proto je zásadní, aby se léčili oba partněři. U mužů nicméně žádné přízbnaky nevyvolávají. Hodně zdaru!

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: