Pálení špičky penisu

Dobrý den, po bouřlivějším víkendu s přítelkyní mě trošku svědil/pálil žalud. Byl načervenalý. To do dvou dnů zmizelo. Kolem ústí močové trubice to ale mám stále hodně červené, až se občas zdá, že skoro krvavé a pořád to tak trochu svědí. Může jít o kvasinkovou infekci? Byla mi doporučena mast exoderil... Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Může jít o jakoukoliv infekci - od infekce Escherichiou coli, Enterobacterem přes Kvasinky, chlamýdie a pod.. Na základě zarudnutí ústí močové trubice Vám ale neurčím bakteriální kmen, který infekt vyvolal - k tomu jsou zapotřebí stěry z močového ústí a vyšetření moče. Exoderil použít můžete - působí pouze na kvasinky a plísně, současně zmírní svědění. Pokud jste infikovaný baktériemi, nikoliv plísněmi, tak Vám nepomůže, a zánět se může rozšířit do vyšších etáží močových cest- v tomto případě se již bez cílené antibiotické léčby neobejdete.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: