Panicka ataka?

Dobry den, měla bych otazku na muj problém, objevily se u mě divne stavy a trvaji už měsíc, vše začalo tak že jsme malovaly byt a najednou se mi hrozně rozbušilo srdce bylo mi na omdleni a zničeho nic mi bylo na zvracení myslela sem že se pozvacím když sem si oplachla obličej a napila vody a sedla si za deset minut vše přešlo, od té doby se mi to stava i nekolikrat denně nekdy pětkrát někdy jednou několikrat se mi to stalo i v minulosti ale ne. Tak často jako ted že i nekolikrat denne už mě to otravuje život, bojím se kamkoliv jít aby mě to nechytlo stava se mi to aji když jedu autobusem vždycky je mi hrozně zle buší mi srdce a nemohu dýchat a teším se až vystoupím s autobusu, doktor mi už píše neurol ale beru ho jen dvakrát denně vyporozovala sem že když mě to chytne tak si jeden vemu a do patnacti minut je klid chci se zeptat jak bych měla davkovat neurol aby mě tyto stavy nepotkavaly u psychologa sem ješte nebyla. musím mít diagnozu od nej potvrzenou poprve sem neurol dostaka od neurologa pomohl mi tak sem o nej požadala obvodaka a ten mi ho ted poslední tři měsíce píše, slyšela sem že je neurol navykovy tak si to nechci nejak sama ordinovat předem moc dekuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Vážená a milá San, podle Vašeho popisu – pokud nejste těhotná – by se mohlo nejspíš jednat o záchvaty panické poruchy, panické ataky. Jde o úzkostnou poruchu spojenou s mnoha nepříjemnými tělesnými příznaky. Ano, neurol zabírá, ale pozor, je návykový, takže dlouhodobě to takto řešit nelze. Vaše kroky by měly zamířit hned a přímo k psychiatrovi, kam nepotřebujete doporučení a kam se zdá, že Vaše obtíže patří. Psychiatr také provede potřebná vyšetření, aby vyloučil některé jiné, ale méně časté příčiny těchto stavů a zahájí léčbu. Přestože Vaše základní pocity jsou z okrzhu úzkosti, léčba se provádí přípravky z rodiny antidepresiv. Trvá několik měsíců a je velmi účinná.. Jestli chcete, podívajte se na stránky psychologie.cz, kde je o těchto problémech několik příspěvků, mimo jiné také tenhle můj: http://psychologie.cz/pribehy-ctenaru/pocit-jako-bych-se-ocitl-vne-telo-muze-se-jednat-o-panickou-poruchu/ Přeji Vám rychlé a úspěšné řešení tohoto problému.

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: