Paroxysmální tachykardie

Dobrý den, byla jsem už podruhé během 3 let na kardio vyšetření. Chtěla bych se zeptat jestli je moje ekg v normě - sinusový rytmus 91/min, PQ 0,16, QRS 0,09, RS a VL, ST s nazn. STD V4-6 do 1mm. Trpím benigní komorovou extrasystolií a tachykardií. Poslední dobou se přidaly pocity slabosti a úzkosti při arytmii. Srdce je dle vyšetření " t.č. bez struktuální vady KP komp." Prosím co je KP komp.? Podle kardiologa mi to dělá vegetativní systém. Dřív jsem brala Egilog 25mg a neurol. Nyní mi to lékař změnil na Bisoprolol 2,5mg v dávce 1 ráno a přidal Citalec 10 v dávce 1 ráno. Musím se přiznat, že přečtení obou příbalových letáků mě vyděsilo tak, že se bojím si léky vůbec vzít. Zvláště Citalec. Bojím se nežádoucích účinků. Ještě se chci zeptat, jestli si k těmto výše uvedeným lékům mohu vzít např. Nalgesin. Trpím bolestivou menstruací a lék na bolest potřebuji. Děkuji za Váš čas a názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, popis Vašeho EKG je v normě. KP komp. znamená kardiopulmonálně kompenzovaný, t.č. bez známek onemocnění srdce (kardio) a plic (pulmo). Příbalové letáky musí uvádět všechny možné nežádoucí účinky, i když se vyskytují vzácně. Dle mých klinických zkušeností Citalec nemá mnoho reálných nežádoucích účinků. Nalgesin na bolest můžete kombinovat s výše uvdenými léky.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: