Pásový opar - riziko nakažení 4 měs. a 4 letého dítěte ?

Dobrý den, Dnes mi diagnostikovali pásový opar, obtíže ( bolesti zad ) mám asi 2 dny, výsev puchýřků na hrudi 1 den. Ode dneška užívám Herpesin tbl. Doma mám 4 měsíčního kojence ( je plně kojený ) a 4 leté dítě. Neštovice ještě neprodělali. Jaké je riziko jejich nákazy ? Resp. měli by také brát preventivně herpesin ? Infekce by u nich proběhla jako neštovice, nebo pod jinými příznaky ? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den pane Petře! V případě pásového oparu je Infekční obsah puchýřku při výsevu a sekret z nich. Pokud budete mít výsev krytý např. gázou či tričkem, neměl by se virus na děti přenést. Pokud by se přenesl, proběhlo by u nich onemonění pod obrazem planých neštovic. Preventivní podávání herpesinu bych vzhledem k jeho možným vedlejší m účinkům dětem nedoporučil. Pokud Vy berete Herpesin, tak akutní potíže pravděpodobně rychle odezní. S pozdravem Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: