Pásový opar

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pásový opar, který má moje maminka s kterou sdílíme domácnost, i koupelnu máme společnou, snažím se jí vyhýbat, denně s ní strávím 2 až 3 hodiny v jedné místnosti. Hygienu dělá sama i věci si v koupelně dává jinam. Opar se jí ukázal tento týden v úterý, lékař jí nedal nic na léčení a opar se jí pořád zvětšuje, lékař ani neuměl diagnostikovat co má za problém a nevěděl jetli je pro těhotné nějaké riziko, odbyl jí odpovědí at si prý dcera zavolá na gynekologii a tam jí řeknou, ptám se kde se dá, ale i přesto mám velký strach o miminko, já sama od úterka trpím zažívacími problémy a na puse už 14 dní mám ale klasický opar, jak moc je pro mě a miminko toto onemocnění závažné. Jsem v 21 týdnu těhotenství. Neštovice jsem prodělala jako malá. děkuji Vám za brzkou odpoved. Kárníková Monika

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud maminka má pásový opar a vy jste měla neštovice, jste ve 21.tý, můžete být v klidu, virus Vám ani miminku problémy neudělá.horší by byl asi 1.trimestr a pokud byste neprodělala neštovice.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x