Píchání a mravenčení

dobrý den mám takový dotaz jsem po operaci talu,měla jsem více fragmentovou zlomeninu kosti hlezenní,podstoipila jsem operaci po roku mi museli dělat artroskopii po dalším roku vynětí kanylových šroubu a tento rok jsem ji postoupila už po čtvrté,dělali mi znovu artroskopii,sešroubování paty a spevnění kosti,a transplantovali mi z pánve štěp do talu.nebo kloubu,nevím to přesně.od té doby mě píchá a mravenčí noha je to k zbláznění,co to prosím znamena,hojí se to?jsem plně o berli.12 týdnu bez došlapu ,pujdu i na kontrolu a samozřejmě se tam zeptám ale chtěla bych poradit,děkuji

Odpověď odborníka:

Záleží na mnoha okolnostech úrazu i provedených operacích, na časových údajích a faktorech a především na postavení fragmentů a stavu hlezenného kloubu a kloubu pod talem. To vše jste neuvedla. Podle všech těchto ukazatelů se hodnotí stav i předpověď dalšího stavu. Je patrné, že nyní bude na místě pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Jistě je nebezpečí vzniku poúrazové artrozy se všemi příznaky a potížemi, ale i zde bude záležet na zmíněných okolnostech. I tyto problémy se řeší konservativní a operační léčbou. Zvážit i lázeňskou léčbu. Nejpřesněji odpoví váš ortoped

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: