Píchání a tlačení v zádech

Dobrý den, přeložte mi trošku k pochopení tuto moji zprávu a poraďte prosím, co s tím dělat, co na to pomůže, nebo kam mám jít si nechat pomoct... Na skeletu C páteře napřímená lordosa až kyfotizace ve středním úseku, artr. přihrocení obratlových těl vertikálně C5/6 Na skeletu TH páteře dextroskoliosa s vrcholem Th9, plochá hrudní kyfosa, obratle bez tvarových změn, lehká redukce disků ve vrcholu skoliosy... DĚKUJU MOC za informace... Nevím jestli je možné, že to bylo od zad, když mně před pár dny svíral celý hrudník, žebra mně mačkaly a bylo to strašně hrozné a nechci to zažít znovu. Teď už je to pryč, jen mně trošku píchá a bolí v zádech a jakoby mně nechtěj držet, ale to vím, že musím začít cvičit, ať se mi udělá zádové svalstvo a to mi pomůže držet páteř, aby nebolela záda... DĚKUJU ZA ODPOVĚD Mějte se Iva

Odpověď odborníka:

Máte vrozenou skoliozu, jistě o této skutečnosti jste již dávno informována a patrně byla skolioza dávno léčena. Protože pateř reaguje jako celek mohou se objevit i potíže v krční pateři a nepříliš velké degenerativní uměny se mohou objevit dříve. Pro bolest na hrudníku je třeba vždy provést interní vyšetření, při jeho negativním výsledku potom zahájit pohybovou léčbu na rehabilitaci spojenou s fyzikáloní terapií. Podle instreuktáže potom pravidelně, třeba i krátce, ale každý den cvičit doma. Stav by se měl zlepšit zcela jistě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: