Píchání u srdce

Dobrý den, od ledna toho roku mě trápí píchání u srdce. Začalo to náhlou bolestí, pálení a svírání na hrudi, nemohla jsem do dechnou a polil mě studený pot. V první chvíli jsem si myslela, že mám infarkt. K obvodnímu lékaři jsem šla v únoru, poslechl mě a předepsal mi prášky na stav úzkosti. Po měsíci opět kontrola, když mi prášky nezabraly, tak mě poslal na rentgen hrudní páteře. Výsledek:lehká spondyloza v konkavitě kyfozy, větší Schmorl uzel na horní krycí desce Th3 nebo Th4. Následovala rehabilitace a opět kontrola obvodního lékaře. Vzhledem k tomu, že mě rehabilitace nepomohla a bolesti na hrudi mě trápí dál a píchání u srdce také, tak mi lékař dal opět prášky na úzkost. V podstatě jím prášky půl roku a žádná změna. Je pravda, že mám v práci stres. Když už jsem byla bezradná, tak jsem zavolala do nemocnice, že se objednám sama u kardiologa (v okolí máme pouze jednoho a ten mi řekl, že mi na vyšetření musí dát obvoďák papír. Myslíte, že mám něco se srdcem. Obvoďák si myslí, že ne.Je mi 42 let. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neznám přesně další vyšetření a nálezy. Obecně ženy, které ještě mají pravidelně menstruaci, prakticky infarkt nemohou dostat. Jejich srdce a cévy chrání pohlavní ženské hormony. Pokud máte pochybnosti, bude vhodné vyšetření na kardiologii, více Vám nemohu poradit. Držím palce, ať vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: