Píchání v pravém podbřišku

Uz treti den me picha v pravem podbrisku.nekdy se bolest presouv na levou stranu.vzdy se bolest vraci tak po 3 hodinach.Teplotu a nic dalsiho nemam jen jsem lehce nafouknuty.take mam zanet nosnich dutin.Mam velice fyzicky narocnou praci takze me asi tyden boli v krizi.chci se zeptat jestli to muze byt zanet slepeho streva? nebo to muze mit neco spolecneho z tim zanetem a namahavou praci? Predem dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Davide, bolest břicha je velmi zrádná a ošidná věc. Zánět slepého střeva probíhá v mnoha případech atypicky a je složité jej při fyzikálním vyšetření diagnostikovat. O to těžší je vyjádřit se, aniž by nějaké vyšetření vůbec proběhlo. Na Váš dotaz - ano, počínající zánět slepého střeva to být může. Také se však nabízají další příčiny, například můžete mít kýlu, které jste si nevšiml, nebo jen lehkou enteritidu (zánět střeva) při viróze, kterou právě proděláváte. Bylo by vhodné, aby Vás nejdříve vyšetřil Váš praktický lékař, které dále rozhodne, zda Vás pošle k dovyšetření na chirurgii. Pokud by se objevila teplota, případně průjem, zvracení, můžete na chirurgii i rovnou. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

MUDr. Barbora Bačová
MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: