Píchavá bolest ve stehnu

Dobrý den, potýkám se s nasledujícím problémem: Je mi 14 let, vážím 70kg a měřím přes 185cm, jsem atlet. Následující věci, které napíšu, tak si uvědomuji svých chyb a věcí, které bych měl udělat, aby se nestalo, nežadám proto o radu popisující jak zranění předejít. Teď už k problému. Zhruba před 3 měsícema jsem byl s kámošem venku a z ničeho nic jsme si dali závod ve sprintu (bez rozcvičení.. Toť ten problém) a v půlce běhu jsem ucítil jemné píchnutí v pravém stehnu. To jsem nebral vážně na závody ve sprintu na dráze, které se konaly o dva dny později, jsem šel. Před během jsem se rozcvičil a vše, ale v běhu na 100 metrů jsem ucítil velmi výraznou vnitřní bolest asi 20 metrů před cílem. Trať jsem doběhl, ale po doběhu jsem nebyl schopen ani klusu. Měl jsem zhruba měsíc pauzu ode všeho, poté jsem začal chodit na tréninky mě noha stále bolela, proto jsem dělal jen takové lehké věci. Noha mě při rychlejším běhu bolí ale i dnes. Většinou způsobem, že mám náročný trénink, kde po ukončení a usednutí do auta noha zatuhla a začala bolet, že bych stejného tréninku v tentýž moment nebyl schopný. Noha mě bolela hlavně na čtyrhl. steh. svalu, který jsem protáhnul, ale bolest se přesunula jinam, nalevo od čtyrhl. steh. svalu. Bolest občas vystřeluje až do kolene. Mohl bych proto prosím poprosit o radu, co se mi vlastně stalo, jestli je to od svalu, nervu, nebo zad, případně pokud víte, jak zranění nejrychleji rehabilitovat. Děkuji předem. Pozn. při běhu pociťuji píchavou bolest, která mi způsobuje kulhavý běh. Stejně tak mě bolí, když po zátěži zatnu nohu ve vzduchu (stehno), nebo když ve stoje nohu opřenou chodidlem na zem zatlačím dozadu.

Odpověď odborníka:

Vypdá to na mikrorupturu, která ovšem není b ez příčiny. Nejedná se jenom o rozcvičení. Tělo musí být v p=erfektním funkčním stavu. Zřejmě budete mít i poruchu v postavení pánve, což při i drobné zátěži zatnutím dělá onu přenesenou reakci. Chtělo by to" aktivně fyzioterapeutickou" léčbu, kterámusí obnovit statikuánve a funkční vazby. Dle efektu terpve plán zátěže. Druhá možnost je klidový režim, zklidňující rehab.prodcedury( které jsou samozřejmě pro urychlenbí léčby vhodné i při správném typu léčby, ale není to léčba cílená, jen pomocná, problémy se buď obnoví po čase , případně ve svalovéřadě char." dolního zkříž.sy někde poblíž) V Praze se samzřejmě můžete objednat i do mé poradny

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: