Píchavá bolest v pravém podbřišku 4 týdny po operaci apendixu

Dobrý den. Jsem 4 týdny po laparoskopické operaci apendixu. Apendix byl zanícen, dlouhodobější zánět. Asi týden po operaci mě ještě pobolívalo v pravém podbřišku. Pak bolesti ustaly a nyní cca 4 týdny po operaci se opět vrátily. Bolest je pichlavá, obzvláště když sedím v práci u stolu (pracuji jako účetní), pokud si lehnu, bolest necítím. Mívám také větry, časté nucení na močení (ale řezání u toho necítím), stolici mám pravidelnou, průjem nemám. S trávením také obtíže nejsou. Mám strach, aby se mi uvnitř nedělo něco nehezkého. Je slepé střevo po operaci apendixu 4 týdny již zahojené? Nebo se tam mohla po takové době vytvořit nějaká komplikace i když mě to jednu dobu vůbec nebolelo? Dnes jdu navštívit svého gynekologa, aby se vyloučila např.možnost cysty v podbřišku. Děkuji za zodpovězení dotazu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, komplikace jakákoli je samozřejmě možná i v delším časovém odstupu, navrhovala bych vám proto návštěvu ambulance chirurgie (důležité jsou odběry na bílé krvinky, zda není přítomen zánět) a také by bylo vhodné místo po odnětí appendixu (podbříšek) citlivě prohmatat a potom i prohlédnout ultŕazvukem, je to standartní postup. Gynekologa vám chválím, ale ještě bych pro jistotu došla i na tu chirurgii. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x