Piskani a nedoslychavost

Dobrý den,obracim se na Vas o radu.Nahle jsem přišel o sluch-na jedno ucho 100% a druhe 75% s naslouchadlem 48%.Mam ale take problem s piskánim v ušich a šuměni-neustale,ve dne v noci,je to děsive a zničujici.Beru cipralex na uklidněni,ale nepomaha to.Jsem bez prace a to na psychice taky nepřidá,neustale obavy zda mam na jidlo a hlavně střechu nad hlavou,nikdo mne do prace neveme,nebot krom hornictví nic neumim a tam pracovat již nemohu.Co mam prosim dělat s tim piskanim? S naslouchadlem to taky neni dost dobre,v tiche mistnosti slyšim jen když na mne někdo mluvi a na ulici to mit nemohu,to se mne zda,že mne hlava uleti.Doktorka tvrdi,že je to vše v pořadku,že se stim musim naučit žit a dala mne do rukou psychiatra.Jsem z toho cely nesvuj,agresivni,vybušný.Doporuče mne si jit lehnout do nemocnice aspon na měsic,pry bych se tam měl zklidnit.Myslite že to ma nějaky vyznam jit ležet na psychinu a jist plno prašku?Dale mne bylo řečeno až si podam žadost na ID,že s tou poruchanou psychiku bych měl asi šanci ho dostat,k tomu to piskani a nedoslychavost. Jenže ma prakticka řika,že je to nesmysl. Prosim poradte mne,kdybych možna ziskal invaliditu,tak bych spiš možna sehnal praci v chraněne dilně a nebo na vratnici,ale zase se bojim,že budu mit u doktorky papiry že sem se lečil na psychině a praci najdu ještě huř děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marceli, chápu Vás a rozumím Vaší složité situaci. Z Vašeho dotazu je jasné, že nejpalčivějším problémem nyní vnímáte syčení, hučení a pískání v uších. To je však vážný problém a možností léčby je víc. Jsou léky jako Betahistin, Tanakan, Cavinton, Enelbin, Nootropil, které mohou v určitých případech zmírnit tyto potíže. Pak je další možností infuzní terapie,kdy se tyto léky podávají za hospitalizace přímo do krevního oběhu a často mívají dobrý efekt. Pokud Vás trápí podrážděnost, vztek a napětí, požádejte svého psychiatra o lék Prosulpin 50mg , neboť významně pomůže k celkovému zklidnění napětí v těle a mysli.Vzhledem k Vašemu problému s prací by bylo vhodné požádat o invalidní důchod, jelikož byste získal možnost pracovat v chráněném prostředí.Není žádné stigma léčit se na psychiatrii, jelikož v současné době se psychiatrie propojila v mnohých oblastech s neurologií, je to lékařský obor jako každý jiný a více jak polovina pacientů jsou lidé s telěsnými potížemi.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: