Píštěl po operaci

Dobrý den jsem 2 roky po operaci píštěle všechno se dobře zatáhlo až na to. že když mi doktor vytahoval stehy za poslední hrozně zarval a stále mi to mokvalo doktor říká, že pokud to se to bude mýt bude to v pořádku. Říká že je možné že tam je nějaký steh a že by jsem se neměl zneklidnovat, ale já si to meju 4x denně a když se to zatáhne tak to po 2 dvouch týdne znovu praskne a já už bohužel nevím co s tim dělat, když to trvá 2 ted skoro už 3 roky.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel nepíšete, o jakou píštěl se jedná ( v jaké lokalizaci, ) a po jaké jste operaci, takže mohu radit jen obecně. Jestliže se píštěl otevírá a zavírá opakovaně už takto dlouhou dobu a navíc je podezření, že problém způsobuje steh ( obecně jakýkoliv cizí materiál - síťka, nevstřebatelný steh ) bude vhodné jeho odstranění, pokud je to možné.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I na zánět průdušek platí homeopatika
Články: I na zánět průdušek platí homeopatika
Záněty průdušek a kašel...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Scintigrafie ledvin
Články: Scintigrafie ledvin
Scintigrafie (scinti...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pozor na zvětšené lymfatické uzliny – mohou značit zánět i rakovinu
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Roztroušená skleróza
Články: Roztroušená skleróza
Roztroušená skleróza (RS...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x