Plané neštovice

Dobrý den, je mi 36 let a před třemi dny jsem přišla do styku s kamarádem, který včera onemocněl planými neštovicemi. Já jsem je nikdy neprodělala a dle dřívejších krevních testů nemám ani protilátky. Je účinné očkování proti tomuto onemocnění i nyní po kontaktu s touto infekcí? Jak se dají případně snížit projevy tohoto onemocnění? Jsem alergička s atop. ekzémem, glaukomem apod. děkuji za Vaší odpověď. Dáda

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ted by už asi ůčinnosti očkování nebylo dosaženo, musíte doufat, že k nákaze nedošlo. O očkování ale určitě uvažuje, obzlášt jste li alergik. Pokud byste ted onemocněla, jděte ihned k lékaři, u vás by se mělo nasadit i spec. léčivo, antivirotikum (zastavuje růst a množení virů v těle, čím dříve se nasadí,t ím je ůčinnější), aby se virová infekce moc nerozšířila. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: