Plane nestovice v ranem tehotenstvi

Dobry den, pred 10 dny jsem podstoupila IUI. Dcera mela v te dobe plane nestovice. Jelikoz jsem je prodelala v detstvi, predpokladala jsem, ze je uz dostat nemohu, nebot mam v tele protilatky. Pred 2 dny jsem se osypala a lekar dnes potvrdil, ze jde o nestovice. Znamena to u me poruchu imunity?? Pokud by IUI byla uspesna a ja byla tehotna, jake je riziko pro plod? Predem moc dekuji.

Odpověď odborníka:

Pokud jste těhotná, ale plané neštovice jste před těhotenstvím již prodělala měla byste být chráněna jak vy tak i plod, imunita je doživotní infekce nehrozí. Ovšem riziko plané neštovice představují pro plod matky, která je ještě neprodělala. Plod ženy, která se poprvé nakazí v prvním trimestru, může v 1 – 2% čelit poškozením zraku, sluchu a mozku. příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: