Po abscesu nadvarlete

Vážená paní lékařko zůstal mi v abscesu v nadvarleti 8 mm tuhý - ale velmi bolestivý - nevím co říci, protože nevím co tam uvnitř je, lékaři mlží říkají asi srůsty. Kdyby to zůstalo nebolestivé nechám to být, ale celý den mě to bolí cítím tam tlak. Lékař specialista mě řekl jediná možnost je vyjmout celé varle?! Proboha kam se mám obrátit doporučte mi někoho kdo podobné věci v nadvarleti řešil? Dělají se složité operace cévek v mozku tenkých jako nit a tady mám něco 8 mm a celé hodiny mě to bolí nechci řešení typu vyjmout celé varle chci odstranit zduřeninu v nadvarleti rád si zaplatím nadstandardní cílenou operaci. Už nevím kam se mám obrátit lékař na klinice plnou čekárnu na mě má 5 minut a říká mi je nutná biopsie prostaty říkám už ano udělejte jí ale nejdřív mě pomozte řešit tohle co mě bolí a jsem vyhozen na chodbu s papírem kde mám podepsat biopsii prostaty. Kam se mám obrátit o pomoc se šetrným odstraněním něčeho po abscesu v nadvarleti. PSA mi kleslo ze 3.2 na 14 na 2.7 na 15 proud moči je dobrý PROSÍM KAM SE MÁM OBRÁTIT O POMOC?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jediné co mě ve Vašem případě ještě napadlo, že by jste mohl zkusit laserovou terapii (tedy pokud se skutečně jedná o jizvu po abscesu). V hojení jizev je laserová terapie bezkonkurenčně nejlepší, ale není to můj obor a nedokážu Vám říct, do jaké hloubky tkáně je účinná. Nicméně varlata jsou prakticky kryta jenom tenkou vrstvou vaziva a kůži, takže se domnívám, že by to šlo. Obraťte se na dermatologické ambulance či na ambulance plastické chirurgie, kde se tyto zákroky provádějí. S pozdravem, M. Bobelová.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x