Po antikoncepci nechuť na sex

Dobrý den, změnila jsem práškovou antikoncepci, která mi vyhovovala (žádné vedlejší účinky) na injekční podání. První měsíc mi bylo celkově hrozně, poté se to zlepšilo, ale můj sexuální život je velice slabý od té doby.Může to být tím? Nyní mám už druhou injekci, lékař říkal, že se to možná spraví. Nemám chuť na milování, dost mne to bolí při i po.. Takový problém jsem nikdy předtím neměla a to jsem brala práškovou antikoncepci přes 4 roky (Minerva, Dienille), nejdříve kvůli pleti. S přítelem jsme spolu 2 a půl roku. Pokud to může být antikoncepcí, zvažuji přechod zase na prášky, což pro mne znamená lehký stres, jsem opravdu velmi zapomnětlivá nebo úplné vysazení antikoncepce a používání bariérových metod jako kondom.. Bude mi 20 a říkám si, že možná není dobře brát antikoncepci jako takovou, kvůli vedlejším účinkům atd.. Zase mí rodiče říkají, že je to nebezpečné, že hned zapadnu.. Co myslíte? Děkuji za radu. Sylvie

Odpověď odborníka:

Při antikoncepci zvláště gestagenní může být sexuální apetence snížena,u tablet v tomto směru má minimální účinky Jeanine, co se týče škodlivosti,pokud netrpíte žádnou chorobou která je uvedena v kontraindikacích v příbalovém letáku nemusíte se obávat, je možno pro jistotu si nechat udělat test na Leydenskou mutaci, případná další cesta je tělísko. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x