Pocit knedlíku v krku

Měla bych dotaz už měsíc a půl mám občas problém s polykáním orl doktor řekl že z jeho hlediska je vše v pořádku štitnou žlázu podle krve mám taky v pořádku prý můžu mít něco s jícnem....vyšetření se bojím....nebolí mě břicho nezvracím jen jsem právě ten měsíc a půl měla vypjaté nervy kvůli nemoci v rodině takže každodenní stres a měla jsem na vánoce zablokovaný krk a od té doby mám pocit knedlíku v krku ale ne při jídle nebo pití ale jakoby naprázdno při jídle a pití mi to vůbec nevadí taky jsem od vánoc zhubla 7 kg ale jak říkám stres a na mě to takhle působí mohla by jste mi poradit co to může být? Předem děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Co se týče např. štítné žlázy, je otázka, jestli Vám ORL lékař dělal sono krku - oni tam většinou orientačně vidí i štítnici a jsou schopni určit alespoň to, jestli není zvětšená. Z krve se dá vyloučit působení štítnice na tento stav, pokud se vyšetří ne jenom funkce žlázy, ale i protilátky, tzv antiTPO a antiTg.
Poruchy jícnu by byly velmi pravděpodobně spojeny vysloveně s problémem polykat tekutiny, nebo pevná sousta.
Pokud nemáte vysloveně problém polykat, pocit knedlíku v krku a hubnutí může být také stresového původu.
Pokud by se ale stav nelepšil, určitě bude potřeba dalšího dovyšetření.
Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x