Pocity na omdlení

Dnes jsem skoro omdlel, ale poznal jsem příznaky a tak jsem se rychle snažil nějak se urovnat a podařilo se. Je to za celý život podruhé, ale předzvěst stejná. Jdu na WC a čůrám nezvykle dlouho, najednou mám pocit jako by se mi měchýř podsál, proto si okamžitě sedám. Poprvé to bylo pozdě a omdlel jsem asi na 10 vteřin, nyní jsem okamžitě přestal čůrat, lehl si, zvedl nohy ale strašně se mi rozbušilo srdce, protože jsem byl sám doma, chtěl jsem vyjít na ulici, co kdyby náhodou. V průběhu oblékání jsem se uklidnil, asi jsem byl jen vylekaný. Následně jsem přemýšlel proč. Neměl jsem mžitky, ani divné zvuky, jen naprosto stejný jako by nával do hlavy a kdybych zůstal ještě půl minuty sedět, asi bych omdlel, což jsem si sám doma nemohl dovolit. Mohlo by to být způsobeno nedostatkem energie a vody v těle. Na rovinu přiznám, nežiji zrovna vzorově. Nesnídám, obědvám mnohdy až v 5 hodin, dnes jsem nejedl vůbec, a málo jsem pil. Včera jsem vypil 2 piva (alkohol piji velice vyjímečně, pivo jsem měl cca po 1 1/2 roce, vína a tvrdý nepiji vůbec). Za den vypiji 2 - 4 rozpustné kávy s mlékem a 4 cukry, neodpustím si ani CocaColu - dost často ale v malé míře. Pracuji od Pondělí do pátku po 8hod/den, pracovní vytížení je řekl bych standardní, někdy je toho hodně, někdy klid. Okamžitě jsem začal po troškách pít vodu a nalil do sebe během půl hodiny pomalounku polehounku 1,5 litru vody a snědl alespoň několik koláčků a objednal si večeři. Jinak jsem relativně zdraví, asi před 3 měsíci jsem byl na preventivní prohlídce s odběrem krve na karcinogeny (nařízeno každých 5 let, pracoval jsem v silně karcinogenním prostředí) vše v pořádku. Myslím, že mi jasně řeknete, že mám změnit životní styl, což by asi bylo na čase, ale je možnou příčinou právě nedostatek vody a jídla, když je to ojedinělý případ, navíc mi dalo tělo dost času zareagovat. Nebo mám radši navštívit ještě lékaře. Odjíždím na 14 dní do Chorvatska, tak bych nerad něco zanedbal.

Odpověď odborníka:

Jakube,
myslím že jste si ve své podstatě opravdu sám odpověděl- kombinace dehydratace a možná i nízká hladina cukru z důvodu lačnění Vám jistě nijak neprospěla. Jen mě napadá, jestli nemáte problémy s močením-pálení, řezání?
Jinak opravdu bude nejprve nejrozumnější napravit chyby, kterých jste si sám vědom. Pokud budou Vaše obtíže přetrvávat i tak, navštivte lékaře.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: