Pocity na zvracení

Měl bych jen dotaz. Již přes 4 měsíce mě trápí pocity na zvracení, pálení žaludku, něco s ním - několik dalších hodin to jídlo říhám. Léčím se s crohnovou chorobou. Před 2 dny jsem podstoupil gastroskopii, krevní testy (krevní obraz + biochemie) a ultrazvuk břicha. Všechno dopadlo dobře. Nevím proč jsem si vsugeroval, že mám něco se slinivkou nebo štítnou žlázou (občas mne tlačí něco v hrtanu). Chci se tedy zeptat, kdyby bylo něco se slinivkou, bylo by to vidět na ultrazvuku? Ve zprávě mám o slinivce napsáno: Pankreas homogenní, obvyklé echogenity, ohraničený, nezvětšen. Ve zprávě z gastroskopie je: sliznice jícnu intaktní, dolní jícen beze změn. GE junkce ve 37 cm od řezáků. Kardií pronikáme do žaludku, z inverze bez patologie. Žaludeční jezírko s čirou tekutinou, sliznice žaludku beze změn, řasy se při insulfaci rozvijejí, pylorus s peristaltikou. Bulbus duodena bez patologie, dále do D2 až D3 normální nález. Krev: štítná žláza S_TSH mlU/I: 3,45.....S_T4 volný pmol/l: 18,91...jaterní testy ok, S_glukoza mmol/l: 5,29..zkrátka všechno ok, kromě kyseliny močové, kterou mám pravidelně už 2 roky velmi mírně zvýšenou. Vzorky z gastrokopie žádné nebrali. Takže tedy. Jsem objednaný napsychiatrii, protože je to pravděpodobně od nervů, jenže tam jsem objednaný až za 2,5 měsíce. Než tam přijdu, chci se tedy zeptat, ještě na Váš názor, jestli je ještě jiná možnost, která by to mohla působit, nebo se taky přikláníte na stranu psychických problémů? Já už se skoro bojím jíst, aby mne to zase nechytlo, ale jím pravidelně. CRP jsem měl také v pořádku. Ted jsem zase dostal strach z nádoru štítné žlázy - podle krve je však v pořádku. Popravdě řečeno nevím, co s tím ještě ty 2,5 měsíce budu dělat. S přáním hezkého dne, Štěpán

Odpověď odborníka:

Ano, problémy se slinivkou se vyloučí jednat ultrazvukem, jednak odběry, které se u Vás také provedly.
Problémy se štítnou žlázou jednak také laboratoří, pak i ultrazvukem-možná by se mohl doplnit.
Jinak můžete trpět refluxem-návratem žaludečních šťáv a nemusíte mít gastroskopický nález- doporučila bych užívat Helicid či jiný preparát na podobné bázi, zkusit být více v klidu-trávicí trakt velmi citlivě reaguje na naše psychické rozpoložení- a jít pravidelně v malých porcích, vyhýbat se dráždivým potravinám (káva, alkohol, cigarety, citrusy, džusy, kořeněná jídla, přesmažené tuky...)
Držím Vám palce.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Křečové žíly se po operaci nemusí znovu objevit
Články: Křečové žíly se po operaci nemusí znovu objevit
Křečové žíly jsou poměrně...
Ischemická choroba dolních končetin nemusí končit amputací
Články: Ischemická choroba dolních končetin nemusí končit amputací
Ischemickou chorobu dolních...
Sexuální vyjednávání
Články: Sexuální vyjednávání
Rozdíl v chuti na sex je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Scintigrafie plic
Články: Scintigrafie plic
Scintigrafie (scinti) plic...
Nevěra: Smska? Líbání? Nebo sex?
Články: Nevěra: Smska? Líbání? Nebo sex?
Často se přeme, co vlastně...
Co potřebujete vědět o nádorech ledvin II. – Vyšetření a léčba
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Prsty žluté od nikotinu prozradí silného kuřáka
Články: Prsty žluté od nikotinu prozradí silného kuřáka
Nikotin je ve své čisté...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: