Pocity na zvracení

Dobrý den, Na začátek řeknu, že jsem tímto problémem trpěl už v létě. Strašně dlouho jsem nechtěl k lékaři a byl mi doporučen psychiatr ten mi dal prosulpin, ale ten nezabral. Nakonec mě to donutilo jít na kameru do žaludku. zjistili mi zánět na jícnu a dali mi léky. Ovšem problém stále nepřestal a furt jsem si stěžoval, že cítím něco v krku a to mi děla pocit na zvracení. Nakonec mi zjistili 2cm nádor na štítné žláze, který tlačil na hrtan. Prošel jsem operací a další veškerou léčbou. A jsem nyní zdravý. Nic méně strašně často hlavně ve stresu nebo když se nudím a prostě na to myslím tak cítím stále ten stejný tlak v krku. Můj lékař mě poslal na CT krku kde zjistili, že mám krk naprosto čistý a rozhodně tam nic netlačí. Ale můj problém stále přetrvává a čím déle přetrvává tím častěji mě to nutí na to myslet a tím je to silnější. Znemožňuje mi to jezdit autobusem vlakem což je problém, protože bydlím na koleji od domu 4 hodiny vlakem takže je to pro mě opravdu boj zvládnout takovou cestu. Zvláštní je, že když se mi udělá dobře tak sním všechno, oplatky, celou pizzu. Stále mám doma od lékařky prosulpin, který jsem vysadil před operací která byla už skoro před půl rokem. A podle popisu, který mi tehdy doktorka k tomuto léku řekla by měl pomoct, ale chci se předem poradit ale doktorka má na dlouho plnou ordinaci proto píšu sem. Ocením každou radu. Chci se toho zbavit, protože mě to strašně omezuje. Pak když mi to na par hodin přestane mám chut jít ven a běhat a dělat blbosti prostě. A taky to tak dělám a pak to zase příjde a jen sedím a soustředím se jen na to. Jinak jsem za celou tuto dobu nezvracel a na ten zánět jícnu jsem bral chvíli nolpazu 40mg pak helicid a pak zpět nolpazu 40mg kterou ještě občas beru. Zkoušel jsem i homeopatika, která pomáhají jen částečně. Dále beru Euthyrox 112, Alpha D3 a Horčík. Moc děkuji za váš čas a vaši radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, omlouvám se za opožděnou odpověď. Dotaz mi byl přeposlán po expiraci. Vaše diagnoza byla závažná a delší dobu trvalo než se na ni přišlo. Na špatném pocitu v krku, potížích s polykáním se jednak můžou podílet srůsty v operační ráně, změna anatomických poměrů na krku a taky psychika. Možná strach, že se to vrátí, vzpomínky na operaci atd. Pokud máte kontrolní CT krku v pořádku. Doporučila bych opět zajít k psychiatrovi a společně nasadit nějakou léčbu . S diagnozou nádoru je třeba se vyrovnat a naučit žít, zbytečný stres a strach neumožňuje tělu bojovat s případnou další nemocí. Přeji hodně štěstí.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět, nebo mechanické poškození? Rozpoznejte příčinu bolesti zad
Jaterní dieta není přežitek
Články: Jaterní dieta není přežitek
Nejdokonalejší biochemickou...
Konec boomu elektronických cigaret?
Články: Konec boomu elektronických cigaret?
E-cigarety se staly v...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Poruchy řeči
Články: Poruchy řeči
Postižení řečových funkcí...
Klíšťová encefalitida: jak se opravdu pozná
Články: Klíšťová encefalitida: jak se opravdu pozná
Přestože vždy existuje...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: