Podezření na boreliozu/chlamydie

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem zde psal dotaz ( http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/dlouhodobe-zahleneni-slabost-unava-94048 ) Bohužel stav se výrazně nezlepšil, antibiotika jsem nakonec dostal nedávno na angínu, kdy bolesti kloubů přestaly, ale poslední den léčby až doteď mě trápí středně silné bolesti kolen a svalů na nohou (žádnou větší námahu jsem neměl a navštěvuji sportovního ortopeda a kolena mám vpořádku). Dnes jsem byl na kontrole a příští týden budou výsledky právě na borelie a chlamydie(na 3 dny jsem dostal Azitrox), a chtěl bych se Vás zeptat, co by takové onemocnění mohlo znamenat pro silně založeného člověka? (horské maratony, vysokohorské alpské tury..) Celkově se necítím nějak zvlášť nemocen, před angínou jsem byl schopen trénovat na stejné úrovni, jako když jsem byl zdravý, jen jsem se u toho necítil ve formě. Chápu, že mi nemůžete odpovědět lépe než můj lékař, ale chtěl bych znát i jiný názor a na internetu si z dostupných informací nelze udělat moc představu, protože to je hodně individuální...Mockrát Vám děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jonáši. Pokud nemáte potíže, pak můžete trénovat s plnou zátěží. Nevím, proč Vás lékař vyšetřuje na chlamydie a borelie, ale nemyslím si, že by s těmito infekcemi Vaše obtíže souvisely. Je to ale asi dlouhodobý problém, lepší bude jej řešit s jedním lékařem a péči netříštit. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: