Podkožní akne

Dobrý den je mi 26.let a před 4.lety me začalo trápit podkožní akne po kterem mi zůstávají nehezke fialové fleky a jizvy.Musim podotknout ze cely život jsem mela úplně bez chybnou pleť.Uz 3.roky beru antikoncepci Diane s střídám antibiotika antibiotika zaměřené na léčbu akne poslední 4.mesice beru Doxybene 100mg první 2.Mesice celou tabletku a ted beru pul tabletky za den takže udržovací 50.mg dávku uz taky 2.mesice plet se mi krásně vyčistila a ted nevím jak dlouho ještě v léčbě pokračovat a co dělat aby se podkožní akne nevrátilo .Dekuji moc :)

Odpověď odborníka:

Bohužel u antibiotické terapie akné není možné zaručit dlouhodobý efekt i po vysazení. Domnívám se, že antibiotika berete už dlouho a bylo by možné postupně vysadit. Pokud by časem došlo k recidivě, doporučuji celkovou terapii retinoidy.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: