Podvrtutý kotník

Dobrý den,chtěl bych Vás poprosit o názor. 7.3.2013 jsem si podvrtnul kotník levé nohy, DG-S909, S934, sádrová LU dlaha na 3 týdny, po 3 týdnech sundána pro bolest v lýtku, na sono zjištěna trobmoza sval. větví. V současné době jsem stále léčen na trombozu, 2 měsíc. 22.4.2013 jsem zašel na ortopedii pro bolest kolem kotníku, DG-M7757, opich med struktur diprophos s meso. rtg bez nálezu. 29.4.2013 kontrola po opichu bez efektu Problém - v současné době se po ránu nemohu pořádně postavit na nohu, je tuhá a při chůzi musím kulhat abych někam došel. Při kroužení chodidlem mám v kotníku velké drásoty, mohlo vzniknout něco v kloubu po podvrtnutí i když bylo rtg i ct negat.? Drásoty jsou silnější večer, bolesti však nejsou velké ale bolest vnějšího kotníku jsou cítit. Pracuji jako horník v dole a mám tedy strach že přijdu o práci. Děkuji za Váš názor. Gabriel

Odpověď odborníka:

Nepopsal jste typ poranění kotníků, zda oba, jejich posun, jejich hojení, postavení kloubu po léčbě a další informace. Hlezno ke zhojení vyžaduje čas, ale také potřebou rehabilitaci a fyzikální léčbu. Zatěžování postupně, 2 a půl měsíce není pro hlezno nijak dlouhá doba. Obraťte se na rehabilitačního lékaře, zahájení a provedení pohybové léčby a fyzikální terapie. Při ortopedické kontrole.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x