Pohlavni nemoc

dobrý den, je mi 18 let a měl jsem pohlavni styk s prostitutkou čehož ted velmi lituji, nechapu co mě to napadlo. ale dostal jsem strašně velký strach jestli jsem nechytil nejakou pohlavni nemoc. průběh byl nasledujici: šlo o sex s kondomem který trval asi 2 minuty někdo mi říkal, že i přes kondom jde dostat pohlavni nemoc. Je to pravda?a o jakou šanci se jedná?protože ja jsem myslel, že sex s kondomem je 100% bezpečný:-( čím delší je sex tím je větší pravděpodobnost získání nemoci?přeci jen 2 minuty je málo a nešlo o nic divokého dále jsem ji šahal na vaginu,bohužel ted jsem si všiml ,že na rukou mám oděrky tak jsem dostal strach jestli jsem to nemohl dostat přes ně.šahal jsem jen na pokožku,ne dovnitř. na pokožce při vagině zadný virus nemuze byt? co mi doporučujete?jsem zbytečně moc vyděšený?nechci to říkat rodičum mám s nimi moc dobrý vztah a nechci dělat zbytecne paniku a navic bych se hambou propadl v případě možnosti nákazy když se do 2 měsicu neprojeví žádné příznaky tak nejspiš mi nic nebude že?těch pohlavnich nemoci je spoustu tak nevím jaké přiznaky na sobě mám pozorovat příznaky jsou angína,chřípka?takže teploty,bolest v krku,kašel,bolest břicha?jeste nejake jsou přiznaky?nebo mám jit na vyšetření hned?nebo kdyz jsem mel ten sex vcera tak jeste nic nepoznaji? nebude pozde když pockam ty 2 měsice a kdybych mel nejake priznaky tak az pak šel k lekari? je mozne u nejake pohlavni nemoci mit do 36 hodin priznaky? je mi špatně,ale tezko rict jestli je to z té nervozity a strachu nebo z nemoci vím ze je to hodne dotazu,ale jsem doslova k smrti vyděšený a rád bych slyšel názor odborníka takže za kazdou radu budu nesmírně vděčný predem moc děkuji

Odpověď odborníka:

Mladý muži, pokud Vám kondom nepraskl, tak by s největší pravděpodobností, která hraničí téměř s jistotou, nemělo dojít k přenosu žádné pohlavní nemoci. U nás nejčastějšími pohlavními nemocemi jsou kapavka, ta se projeví nejpozději do týdne výtokem z močové trubice a pálením při močení a u syfilis je to vznik vředu do 6ti týdnů od koitu. Pokud stále budete mít "černé myšlenky" zajděte ke kožnímu lékaři, vše mu řekněte a ten Vám nechá udělat krevní testy!

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: