Polypy

Dobrý den,mám dvě děti obě císařským řezem 7 a 5 let a asi půl roku mám bolesti v oblasti jizvy.Lékařka podle UZ říkala,že tam mám nějaký útvar v oblasti děložního hrdla,že se mi může rozjíždět jizva a nebo můžu mít polypy a musím na vyšetření.A ještě užívám injekční antikoncepci nemůže to mít vliv?Můžu vás poprosit o vysvětlení polypů a jaká mne čeká další léčba?Nebo se se to samo urovná?Děkuji Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, injekční antikoncepce není příčinou vašich obtíží. Pokud má váš gynekolog podezření na polypy, zřejmě váš pošle na hysteroskopické vyšetření a ev. odstranění polypů. Zákrok je prováděn v celkové anestezii. Polypy jsou výrůstky sliznice, v naprosté většině jsou nezhoubné, přesto se všechny po jejich odstranění histologicky vyšetřují. Není pro ně však typické projevovat se bolestmi, spíše špiněním. Příčinou bolestí mohou být také pooperační srůsty, ty na ultrazvuku vidět nejsou. O všech vyšetřeních a léčbě bude rozhodovat váš gynekolog.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: