Porucha štítné žlázy

Dobrý den. Protože se snažíme s přítelem o miminko, chodím k lékaři-gyn. Který mi předepsal hormony(proveru) na úpravu cyklu-pro častou absenci menses nebo naopak časté krvácení. Za poslední půlrok jsem přibrala 20kg, začaly mi padat více vlasy, mám problémy se spánkem-nemohu večer usnout, nebo naopak prospím i 16hodin denně. Kvalita spánku je přitom hrozná. Budím se jak spráskaný pes, a pry často pláči a fňukam ze spaní. Přes den jsem neustále unavená. Chodila jsem pravidelně cvičit, nyní nemohu-nezvládám to, dělá se mi špatně Dnes jsem se tedy zmínila prakt.lékařce a byla na sonu ze ktereho mam napsáno:štítná žláza-žláza normálně uložena,echogenita pravidelná. Pravý lalok objem 7ml. Isthmus síly 5mm. Levy lalok 7ml. Žláza bez ložiskovych změn, echostruktura pravidelná.pohyblivost žlázy je volná, ohraničení ostré. Nejsou patrny zvětšené uzliny. ZÁVĚR: struma difusa. Co to tedy znamená? na krev teprve půjdu. Je možné že mé problémy může způsobovat štítná žláza? Lékařka říkala, že by mi doporučila návštěvu endokrinologie-co by mne tam čekalo? Mohly by problémy se štítnou žlázou také souviset s tím, že se mi zatím nedaří otěhotnět? Omlouvám se za velké množství otázek a mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Jitko, mohlo by se jednat o sníženou funkci štítné žlázy. Při správně vedené léčbě thyreopatie lze dosáhnout oplodnění, těhotenství a porodu, pokud z gynekologického hlediska (včetně hormonální rovnováhy) nejsou žádné další komplikace. Doporučuji Vám podstoupit zmíněná laboratorní vyšetření a domluvit se na dalším postupu s endokrinologem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: