Poševní výtok

Dobrý den, už cca 5 let (od 13 let) mám problém s bělavým výtokem (žádné pálení ani svědění). Myslela jsem si, že u dospívajících dívek je to normální, ale můj gynekolog mi řekl, že to může něco značit. Tak začalo léčbou jako u mykotických onemocnění (Clotrimazol, Jenamazol) a nic. Pak mi lékař udělal testy a vyšlo, že mám v pochvě streptokoka a předepsal mi agresivní atb na 3 dny (Sumamed 500mg), které taktéž nezabralo a akorát rozhodilo zažívání. Pak mi řekl výsledky kultivace a vše bylo v pořádku, ale znovu mu to nedalo a předepsal mi Gynoflor (6 tablet), které mám užívat 2x týdně ("udržovací dávka"), přestože na letáčku je psáno "při poševním výtoku 1-2 tbl denně", tak nevím, jestli nemám teď dát spíše na to, co je psáno v letáčku... Už se toho vážně chci zbavit. Jak to tedy mám užívat? Neníto stále způsobeno tím streptokokem? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Když byla kultivace v pořádku streptokok by tam neměl být,gynoflor je lokální gynekologický přípravek obsahující laktobacily (Lactobacillus acidophilus) a hormon estriol ve formě poševních tablet. Působí příznivě při výtoku, infekcích, upravuje poševní prostředí

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x