Potomek

Dobry den,jiz pres 2 roky se snazime o potomka.Je mi 40,priteli 46.Ja mela pred 20 lety interupci, 8let neberu antikoncepci.Pritel ma 12let.syna.Veskere testy mame ok (krev, laparoskopie atd..) Zajina mne,zda s jeho sperm.testem mam saci normalne otehotnet bez hormonu a IVF.Toto byla zprava me lekarky: 1) Antifolipid syndrom including Kardiolipin in a normal range 2) Antibodies against sperm , ovaria and  Zonna pellucida in a normal range. 3) Trombomutation –is also ok 4) antibodies towards sperms and antifosfolipido syndrome – is ok 5) Ican choice Puregon + Decapeptyl Zasilam pouze test pritele,protoze jsem na nej slysela rozdilny nazor k moznosti otehotnet.Samozrejme, ze se mu jako muzi na navstevu IVF vubec nechce....a mne se do hormonu tez nechce...Je nejaka sance s jeho testem vubec otehotnet?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko! Co se serologie týče, přiznám se, že nevím oč jde v bodu 5), ostatní ale vypadají "OK". Toto vyšetření je serologické, o věc poví ještě více test spermatu pod mikroskopem : počet spermií, jejich pohyblivost, utváření, funkce... Dle přiložené kopie výsledku je mužovo sperma v pořádku až na jednu maličkost - má málo spermií. Pro otěhotnění jste si vybrali pozdní věk, zvláště tělo ženy kolem 4. dekády již není tak dobře připraveno nosit a rodit děti jako bylo ve dvaceti. Zvažte, zdali těhotenství stojí za všechny možné komplikace. Vzhledem ke všem zmíněným skutečnostem považuji přirozené oplodnění za málo pravděpodobné.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x