Potrat

  • Dotaz od: Fojtíková
  • Publikováno: 19.12.2008
  • uLékaře.cz

Dobry den,v 8tt jsem začala krvácet,byl mi zjištěn hematom,dostala jsem pambu a utrogestan,krvaceni pak prestalo,ale za dva dny začalo znovu a bylo dost silne,byla jsem na ultrazvuku plod byl stale v poradku, ale po 4 dnech takto silneho krvaceni,mi doktor zjistil,že plod nežije a hematom se zvětšil.Musela jsem na revizi dělohy.Mám vrozenou vadu dělohy uterus subseptus.Musím ješte poznamenat,že moje první těhotenství před dvěma lety bylo naprosto bezproblémové,rodila jsem ve 40 tydnu těhotenství.Musela jsem ale rodit císařským řezem,protože se miminko nepřetočilo.Doktor mi řekl,že se nepřetočilo z důvodu té mé přepážky v děloze.Myslíte si,že moje problémy s druhým těhotenstvím mohly být zpusobeny touto mou vadou dělohy?Jak se mohl hematom utvořit?Mohou se takové komplikace opakovat?Myslíte si,že bych si měla nechat přepážku odstranit?Předem moc děkuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, je docela dobře možné, že za to může Vaše anomálie dělohy. Přesto bych ale byl velmi opatrný s operacemi dělohy ve fertilním věku. Ačkoliv by se tyto komplikace mohly znovu opakovat, operace by jim nemusela zabránit. Hematom je v podstatě modřina - vznikne z krvácení, které mohlo mít spoustu příčin. Rozhodně doporučuji konzultaci s ošetřujícím gynekologem, který má podrobnější informace o Vašem zdravotním stavu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
potrat | Od: Maja | 5.10.2009 22:21
Chtěla jsem se zeptat jestli po samovolném potratu musím být hospitalizovaná v nemocnici,měla jsem potrat a lékaři mě nehospitalizovali
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: