Potraty

Dobrý den, ráda bych se zeptala: je mi 28 let. Začátkem roku jsem podstoupila revizi dělohy (anembryomyela) v 8. tt. V září jsem otěhotněla podruhé a v 5.tt potratila spontánně. Paní doktorka mi odebrala krev na vyšetření trombogenu, to bylo negativní. Vyšetření a ultazvuk v pořádku. Ovšem již cca dva roky mám potíže s menstruací. Od 24let užívám HA, dva roky bylo vše v pořádku a poté jsem začala špinit mimo menstruaci (většinou týden před menstruací, potí i týden po a různě během cyklu). Paní doktorka mi několikrát měnila HA, nepomohlo to. V říjnu loňského roku jsem HA vysadila. Špinění se upravilo pouze tak, že se objeví cca týden před menstruací (někdy jen růžový výtok, něky silnější černé špinění). Je to doprovázenou bolestmi břicha, někdy i zad a nohou. Asi dvakrát jsem tyto bolesti měla celý měsíc. Během prvního těhotenství jsem také špinila, u druhého vůbec. Jsem zoufalá, chtěli bychom miminko, pokoušíme se znovu, ale mám obavy, že to zkončí stejně špatně jako dvakrát před tím právě kvůli těmto potížím. Paní doktorka tomu nevěnuje nijak zvlášť pozornost. Čím to může být zapříčiněno? Může to mít vliv na špatný konec těhotenství? A mohu si sama nějak pomoci? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Špinění by bylo patrně možno upravit progesteronem v 2 polovině cyklu například připravkem Provera od 17 dne cyklu 10 dní který by ani nebránil případnému otěhotnění,rozhodně za pokus to stoji. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: