Potrava pro 3leté dítě po průjmu

Chtěla bych poradit co a jak mám dělat,když po týdnu diety po střevní viróze,dítě opět dnes mělo ráno průjem po kakau,které je zvyklé pít. Měl průjem pouze jednou ráno.Asi po 4hod.jsem do něj dostala asi půlku mačkaného banána.Nejhorší je že má vybraná jídla a jiná do něj nemohu dostat,takže rozvařená rýže ne,vařené kuře ne,uzeniny vůbec,ani polévky ne,.Chtěl by jenom sušky,omáčky,slané peč.,mléčné výrobky.Přitom do roka a půl jedl všechno.A to odmítá když je zdraví natož když je nějaký problém už prostě nevim co mám dělat a tak vás žádám o nějakou tu radu.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mléko ani kakao není po průjmu ještě aspon týden až deset dní vhodné - vynechte je. Uzeniny dítěti nepatří do úst vůbec!!!! Mléčné výrobky kby bylo vhodnější zakysané nebo s živými bifidobakteriemi, je nutno proto číst obaly, ale zklamu vás, dětské jogurty to nejsou....proto bych je raději nedávala, obyčejné jogurty jsou kvalitnější, dětské jsou pouze reklama. Dejte synkovi čas, vždyt mu nebylo dobře...klidně mu nechejte jíst, co chce, až se vše upraví, však on si z hladu zase vezme jídlo i jiné. Kupte také v lékárně laktobacílky pro děti /poradí vám lékárník/, znormalizují střevní bakterie, které mohou být po průjmu zdevastované. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x