Potrhané vazy v koleni

Dobrý den, 20.2.2013 jsem upadla na lyžích a podle MR mám potrhané vazy v koleni, přední a boční vaz. První pan doktor mi naordinoval ortézu na 4 až 5 týdnů, ale za 14 dní kontrolu. To tam ale byl jiný pan doktor který mi řekl, že ortézu mám pomalu sundavat a objednat se na rehabilitaci. Na operaci jsem prý stará (66).Jak je to tedy, prosím, správně? Dál nosit ortézu, nebo sundat a rehabilitovat? děkuji

Odpověď odborníka:

Záleží na závažnosti poranění vazů kolenního kloubu. Pokud by byl přední zkřížený vaz zcela přerušen, současně i porušen boční vaz, neuvádíte zda zevní či vnitřní,, potom by bylo na místě ortézu mít asi 4 týdny, po té době snímací ortéza a rehabilitace. Pokud lékař posoudil vhodnost rehabilitace již nyní, bude závažnost poranění vazů menší. V tom případě snímací ortéza na cvičení a rehabilitace, jinak ortézu ještě ponechat. Dále dle rady lékaře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: