Potrhaný meniskus

Byl jsem ma vyšetření MRI pravého kolene a zjistili mi,že mam přetržený meniskus a mírně poškozené kosti a začínající arthrosis. Chtějí mi to operovat. Můj dotaz je, jestli s tím můžu počkat a nebo vůbec to nenechat operovat. Při normální chůzi mi to nijak nevadí. Bolesti nemám. Pro vysvětlení, žiju v Americe a tyto zákroky jsou tady příšerně drahé. Může se to horšit? Můžu mít nějaké trvalé následky? Co by jste mi doporučoval? Děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Artroskopickou operaci nemusíte provést hned. Ale pokud je poškozen, přerušen meniskus, ten se nezhojí a zde je operace, třeba s časovým odstupem , nezbytná. Současně se provede revize kolena a ošetření případně dalších změn.
Tento operační výkon vyste měl provést, neměl by být extremně nákladný.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x