Pozitivní těhotenský test 8 týdnů po operaci mimoděložního těhotenství

Dobrý den, pane doktore, mám takový problém. 23.6. jsem podstoupila laparoskopickou operaci mimoděložního těhotenství, kdy mi byl odebrán pravý vejcovod, v něm bylo embryo. V době operace jsem byla v 7tt+2, hcg v den operace bylo přes 25 000 jednotek. Po operaci jsem 25.-27.6. špiníla. Menstruace byla od 12.-15.7., potom 30.7. špinění, 31.7. silnější krvácení, 1.8. slabé krvácení, 2.8. špinění. Dále jsem 11.8. trochu cítila bolest v podbřišku, 12.-16.8. jsem měla slabe špinění bez bolesti. 13.8. jsem dělala těhotenský test, byl pozitivní - slabší čárka, 14.8. jsem byla u obvodního gynekologa na odběru krve - hcg bylo 52. Myslí si, že těhotná nejsem, že mám v krvi hcg ještě z toho mimoděložního těhotenství. V Brně, kde se léčím s endometriozou a také mě operovali si po telefonické konzultaci myslí, že jsem spíš znovu těhotná. Můj gynekolog mě jen řekl, že mám přijít za 2 týdny na krev. Sex po operaci byl po 3 týdnech. Prosím o Váš názor, zda si myslíte, ze mužů být znovu těhotná nebo je to zbytkové hcg po mimoděložním těhotenství. Je mi 32 let. Předem mockrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Bez vyšetření těžko odpovědět,bylo by vhodné zopakovat HCG ne za 14 dní ale po týdnu jak se hladina změní a také provést kontrolní ultrazvuk. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: