Ppn

dobrý den.. mám dotaz.. chci se zeptat, zda gynekolog pozná při vyšetření zrcátky a vnitřním ultrazvukem pozná nebo alespoň může získat podezření kupříkladu na chlamydie try. nebo jinou podobnou PPN. Již dlouho mě bolí v podbříšku a v zádech a gynekolog mě léčil na zánět moč. cest a dál se o to nestará. Bolest je v podbříšku, v zádech a tříslech.. nevím,jestli tedy by mohlo jít o chlamydii (i když vzhledem k mému sex. životu pochybuji) nebo kupř.o infekci ledvin nebo moč. cest.. prosím o radu, obtěžuje mě to již dlouhou dobu a nevím, jestli ke gynekologovi nebo praktickému lékaři

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v některých případech může gynekolog uvažovat o pohlavně přenosné chorobě již po vyšetření v zrcadlech. Někdy je třeba doplnit další vyšetření. Své potíže popiště gynekologovi a nechte se vyšetřit tam. Chlamydie nelze při těchto obtížích vyloučit, ale nelze je diagnostikovat bez kultivačního průkazu. Gynekolog může krom vyšetření krve nechat provést i vyšetření moče, při kterém může vyloučit zánětlivé oněmocnění močového systému.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: