Pradaxa

Dobrý den pane doktore.Podstoupil jsem zákrok artroskopii.Můj ortoped mi předepsal po zákroku injekce zibor3500 po dobu 10ti dnů.Nyní mám pokračovat pradaxou 110mg.Chtěl jsem se zeptat zda při mé diagnoze pojištovna nic nehradí?Je to poměrne nový lék leč finančně náročný.Hradí ho snad pojištovna s malým doplatkem jen pacientům při úplné výměně kloubu?Do konce roku 2011 nepřispívala vůbec nic.A čím se tento lék dát nahradit v levnější variantě.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vaši diagnozu ani průběh operace a provedený výkon neznám. Pokud lékař naznal, že lék je vhodný je třeba se podle toho zařídit. Lék je nový, v nemocnicích se široce používá a jeho hrazení poištovnou je v jednání. Jinak je náhrada možná a na jiném principu protisrážlivsti Fraxiparin , Warfarin anebo dnes již neužívaný a nefunkční Anopyrin.Cenové relace jjou různé. O ordinaci ale opravdu rozhoduje lékař po domluvě s vámi. Pradaxa je t.č. ale nejvhodnější. její používání lékař většinou časově omezuje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: